Спец проект: люди мистецтва та їх татуювання: Інтерв‘ю з Alexander “Lex” Wohnhaas з
MEGAHERZ

Кожне наше інтерв’ю має свою історію та є унікальним. Це інтерв’ю з Лексом, поки я нарешті отримала усе необхідне, зайняло майже 4 роки. На останній зустрічі на фестивалі Volle Kraft Voraus ми подолали останню перешкоду, та сфотографували тату Лекса, мені довелося попрацювати у якості фону. Хоча на фото не видне усе татуювання повністю, але ми повинні бути задоволені тим, що ми маємо. Тепер я щаслива, що можу представити вам наше інтерв’ю. Насолоджуйтесь.

Коли ти зробив своє перше тату і який мотив обрав? Як довго тобі довелося думати про це?

Лекс: Своє перше (і поки що єдине) тату я зробив дуже пізно. Здається, мені вже було 35 чи навіть більше. У всякому разі, це рішення довго визрівало.

Скільки у тебе загалом татуювань? Чи є такі з них, про які ти міг би/хотів би розповісти історію, і що вони означають для  тебе?

Лекс: Як уже згадувалося, у мене лише одне татуювання. Деякі мабуть його знають. Воно досить помітно. Дуже потужний трайбл на моїй правій руці до лопатки. Треба сказати, що я давно хотів зробити татуювання, але весь час не знав, що саме це має бути. Я переглядав незліченну кількість журналів і бачив татуювання друзів. Ніщо не приваблювало мене настільки, щоб переконати, що я хочу ходити з ним до кінця свого життя. Поки в якийсь момент я не побачив актора у фільмі (не пам’ятаю, який саме) з таким же потужним трайблом. Досі я знав лише ці гарні, дуже важкі трайбли а-ля «Від заходу до світанку», які мене не дуже приваблювали, але цей трайбл мене зачарував. А оскільки вогонь — моя стихія, я хотів дозволити йому подорожувати по моїй руці у формі полум’я.

Чи плануєте ти зробити більше татуювань?

Лекс: Ні, я відчуваю себе цільним з цим моїм татуюванням.

Чи всі татуювання робив один татуювальник? Як ти обирав тату-майстра і хто робив для тебе ескіз(и)?

Лекс: Оскільки в мене лише одне,  то так. Його зробив Sonny з Traitors Island у Мюнхені, якого я можу лише рекомендувати. Він зробив його голкою 13 розміру. Ескіз теж пішов від нього. Він просто пристосував полум’я малюнку до анатомії моєї руки, намалював його й одразу ж почав. Порекомендував мені його мій друг, який, слава Богу, знає багато хороших тату-майстрів.

Скільки тривав твій найдовший сеанс?

Лекс: Наскільки я пам’ятаю, було три сесії по чотири години кожна.

Робити татуювання боляче. Як ти терпите біль під час сеансу, що тебе відволікає?

Лекс: Ну, слава Богу, я дуже нечутливий до болю. Принаймні коли це стосується речей, які я справді хочу. Крім того, біль, пов’язаний з татуюванням, дуже різний. Це також залежить від частини тіла, на якій ви робите татуювання. Рука не така вже й погана. Насправді це стало складним лише біля ліктя та під пахвою, але я лише трохи стиснув зуби, і все було добре.

Ти коли-небудь шкодував, що зробив тату?

Лекс: Ні, це тату належить до мене, як і моя права рука.

Які види татуювань для тебе є табу, які ти б ніколи собі не зробив?

Лекс: Ну, оскільки я більше не маю бажання робити ще одне татуювання, то питання для мене не виникає, але я б ніколи нічого не робив на обличчі чи руках. Для мене це зони табу, і мені рідко подобаються чужі татуювання на цих частинах тіла.

Кажуть, татуювання викликає залежність – почавши, не зупинишся. Що ти думаєш про це?

Лекс: Я знаю цей принцип по багатьм моїм друзям, у яких, я думаю, у всіх їх більше одного. Я, мабуть, виняток. Я хотів татуювання. Я дуже задоволений ним. Після цього мене ця тема більше не муляла.

Зараз модно робити татуювання, багато людей навіть не замислюються про те, що татуювання на все життя. Вони хочуть бути крутими та плисти за течією. Часто приходять до татуювальника і кажуть «покажи, що у тебе є». Що ти думаєш? Тоді татуювальник більше не працює як художник, а стає «масовим виробником».

Лекс: Оскільки я довго думав про те, яке татуювання я хотів, я, звичайно, не можу цього зрозуміти. Хоча, будучи дуже молодим хлопцем, якби в мене тоді було достатньо грошей, я, напевно, вибрав би якесь лайно з каталогу, тому що я просто дуже хотів татуювання. Слава Богу, здається, це була відпустка, грошей на це вже не вистачало. Тому що я точно пошкодував би про це через роки. Я безумовно сприймаю своє тіло як витвір мистецтва, створений природою, і якщо я хочу «прикрасити» його, то будь ласка з розумом і розумінням. Але, звісно, ​​коли ти молодий і готовий до цього, іноді робиш дурниці, таке буває.

Раніше була поширена думка, що татуювання антисоціальні – людям було важко знайти роботу. Чи змінилася ця думка сьогодні чи все ще доводиться рахуватися з упередженнями?

Лекс: Я не думаю, що це вже щось «особливе», але воно абсолютно стало частиною повсякденного життя людей. У будь якому разі, якщо у вас немає татуювання на обличчі, я думаю, що це ще відлякує деяких людей і ускладнює виконання деяких робіт. Але тоді вам просто потрібно набирати очки своєю особистістю, це завжди найкраще.

І останнє, але не менш важливе… що ти порадиш нашим читачам, які планують зробити своє перше тату? На що звернути увагу при виборі студії, тату-майстра, стилю… Що ти порадиш?

Лекс: Найголовніше, чітко визначте, що ви хочете носити на своїй шкірі, тому що, якщо ви не захочете витратити набагато більше грошей і терпіти біль від її видалення пізніше, вам доведеться жити з цим все життя. Тому я вважаю, що важливо пишатися своїм татуюванням. І, звісно, ​​так само важливо знайти хорошого тату-майстра, якому ви довірите свою роботу. Немає більшого розчарування, ніж спостерігати за викривленими лініями чи розмитими контурами щодня протягом усього життя. Пам’ятаючи про це, отримуйте задоволення від образів, які ви носите.

Наразі Megaherz разом із Combichrist ще перебуває у турі Європою. Не пропустіть останні шоу:

08-10-2023 Toulouse (FR) – Le Rex
10-10-2023 Barcelona (ES) – Salamandra
11-10-2023 Madrid (ES) – Mon
12-10-2023 Lyon (FR) – Ninkasi Kao
13-10-2023 Zürich (CH) – Komplex 457
14-10-2023 München (DE) – Tonhalle

Project by Daria Tessa and Daniela Vorndran, Interview by Daria Tessa

Tattoo Picture by Jaroslav, Concert Pictures by Daria Tessa

Daria Tessa

Редактор, фотограф, організатор фестивалів, представник Українського Готичного Порталу в Україні та Німеччині

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *