Спецпроект: люди мистецтва та татуювання: Sergii Khodorchuk (бас) з MOTANKA

Сьогодні ми з гордістю представляемо вам інтервью з Сергієм Ходорчуком з гурту MOTANKA. Успіхи та розвиток цього гурту важко не помітити. Так гурт виступив на самому великому метал фестивалі Wacken Open Air, потім був договір з Napalm Records24 та 25 березня гурт виступить з акустичною програмою у Сцена 6, Київ.

На початку у мене є декілька питань до творчості “MOTANKA”. В червні цього року у вас вийшов новий альбом з однойменною назвою “Мотанка”. Яка основна концепція, особливості нового альбому?

Концепція: Єднання людини з природою! Особливістю альбому є те, що він записаний на плівку. Ми хотіли максимально зберегти “живість” звуку, оскільки при записі на плівку потрібно грати всім разом, а не по доріжкам. Рекомендується слухати альбому від початку до кінця, бо так можна краще проникнутися атмосферою, яку ми хочемо донести.

Чи відчуваєте ви тісний звязок з природою?  В чому це проявляється?

Звісно! На природі приходить більшість ідей стосовно того, що ми робимо! Часто буває, що ліс дає тобі відчуття, яке не можна ніяк описати. Тоді на допомогу приходить творчість 🙂

Чому люди мають памьятати своє минуле. як саме на вашу думку можна зберегти історію та памьять поколінь?

Як банально це не звучало б, але без минулого немає майбутнього! Саме гірше, що може зробити ворог — це не просто знищити твою минувшину, а здискредитувати та спаплюжити її! Для збереження спадщини потрібен правильний контент, який буде мотивувати запитувати в самого себе “Хто я?”, “Звідки я?”, “Куди я йду?”.

Повернемося тоді до основної теми нашої розмови. Як я вже говорила, основна мета нашого тату-проекту показати, що татуювання це також мистецтво. Чи згоден ти з цим висловом?

Так! Татуювання (якісне)) — це 100% мистецтво! Майстри, коли обдумують ескізи, виражають свою творчість, та роблять екслюзивну роботу. І татуювання може мати глибокий зміст (раз людина вирішила нанести це на власне тіло, то очевидно,що тату може мати дуже велике значення! А може й і ні :))! Але знову ж таки, мова йде про справжніх майстрів тату!

Коли ти зробив своє перше татуювання та що це було? Чи довго ти наважувався на це?

Перше своє татуювання я зробив приблизно 10 років тому. Я й не вагався, коли знав, що буду робити в свого майстра. Точно знав, шо партак не вийде! (хоча майстер тоді теж лише починав).

Скільки у тебе всього татуювань? Розкажи їх історію, якщо можеш.

Поки маю лише два! Під правим плечем дубове листя (для мене це символ мужності, крім того дуб — це дерево Перуна!). А під лівим плечем кедр ( для мене це символ здоров’я).

Ти зробив вже всі татуювання, які хотів, або будуть нові незабаром?.

Однозначно ні 🙂 Я вже років як 5 хожу з рукавами та забитою спиною…Але поки лише в себе в голові.

Чи робив ти всі татуювання у одного майстра або у різних? Як ти обираєш майстра? Ескізи ти робиш сам?

Ескізи малюю сам теж, оскільки трішки практикую! Але вважаю, що ескіз має малювати майстер, який буде набивати. Потрібно лише обговорити ідею, що саме ти хочеш. Тому варто обирати людину не лише по малюнкам, а й по людським якостям! Забиваюся в Андрія Луковнікова! Для мене це якраз та людина, який хочеться довірити своє тіло. Він справжній майстер! Завжди переглядаю його роботи в інстаграмі (інколи змальовую, щоб розвивати свій скіл)).

Робити татуювання боляче, як ти долаєш біль під час сеансів?

Не так, як боляче…скоріше нуднувато на одному місці висидіти сеанс. Хоча хто бив на ребрах та ліктях, то казали, що боляче..поки не знаю ;)!

Чи були у твоєму житті моменти, коли ти шкодував, що зробив те чи інше татуювання?

Ні, таких моментів не було. Хоча згадую, коли хотів робити собі перше татуювання в 15 років, то зараз мабуть би шкодував)))

Що для тебе табу в плані татуювань, що б ти не зробив собі ніколи і не сприймаєш на інших?

На собі точно не робив би пошлі тату (татухи еротичного або порно характеру)! Хоча на інших сприймаю це нормально і без осуду, навіть навпаки буває, що іншим людям таке тату личить.

Кажуть, що татуювання роблять залежними, якщо раз почав, то не можливо зупинитися, чи правда це?

Ну в мене особисто це так! Хоча я зразу знав, як хочу забиватися, тому для мене не було стимулу після першого тату, я знав, що це просто лише початок!

Раніше багато хто вважав, що якщо в тебе є татуювання, ти не зможеш стати успішним та знайти «хорошу» роботу. Чи змінилась свідомість та сприйняття людей чи ці забобони все ще живі?

Думаю свідомість змінилася! Особисто переконався, коли побачив в ювелірному магазині де зазвичай стоять милі дівчата в білих рукавичках і пропонують прикраси з золота, то там стояв хлопець весь забитий по шию, навіть на вісках були тату, з здоровенними тунелями і він виглядав дуууже привабливо, як продавець. З особистої практики, коли сам працював барменом, то тату на тілі навпаки деякі заклади навіть вимагали! Звісно є професії, де не бажані тату, або й вважається не допустимими, але й туди йдуть люди з іншим складом характеру, що й добре!)

Що б ти порадив людям, які збираються робити своє перше тату? Як обирати майстра? Кольорове або чорно-біле? Просто якісь поради з життя?

Кольорове чи чорно-біле, то залежить лише від людини, яка буде носити тату. І майстра рекомендував би шукати по стилю, який запланували набивати. Не варто йти до людини, яка б’є чорно-білі прості тату, коли собі хочеш кольоровий реалізм. І ні в якому разі, ніколи не бити коханих (ім’я дівчини чи хлопця)! А Маму, Тата, Бабусю, дітий, собачок, котиків без проблем! Бо буде, як в гітариста Limp Bizkit Веса Борланда, який кавєрнув Дарта Вейдера поверх обличчя своєї бувшої 🙂

Project by Daria Tessa and Daniela Vorndran, Interview by Daria Tessa, Iryna Kalenska

Photos:  Title Photo by Slayer Thrasher(https://www.facebook.com/slayerthrasher), other pictures by Sergii Khodorchuk 

Tattoo Artist: Andrey Lukovnikov (https://www.facebook.com/andrew.lukovnikov)

Daria Tessa

Редактор, фотограф, організатор фестивалів, представник Українського Готичного Порталу в Україні та Німеччині

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *