Photo & Reportage: Majestic 23. Chapter I: Conception, Gallery “HudGraf”, 23.04.2011

Одного разу, а саме 23 квітня 2011 року відбулася в Києві одна непересічна подія. Подібні заходи мало того, що надзвичайно рідко трапляються в наших краях, так ще й глибоко андеграундні. Концертний вечір мав інтригуючи назву – Majestic 23. Chapter I: Conception. Та проводився новою незалежною арт-формацією Majestic 23. Власне це й був їх дебютний захід. Мета формації – підтримка та пропаганда постіндустріальної та експериментальної музики, а також індустріальної культури загалом.

За останні років 10 з’являлося немало ентузіастів, що намагались підтримувати та розвивати подібний формат – в когось це виходило краще, в когось гірше, але навіть найбільший фестиваль подібного роду «Деталі звуку» втратив розмах та перейшов у позастоличний андеграунд. Але нові люди несуть і нові сили. Плани в MJ 23 грандіозні і початок доволі непоганий. Та про все по черзі…

Початок концертного вечору було заявлено на шосту годину, але в цей передсвятковий день виявилось трохи складно дійти вчасно. Тож нажаль один з двох знайомих мені раніше проектів було пропущено. Першим відіграв one-man-project FILIVS MACROCOSMI з міста Житомира. Сергій Gorgoroth давно відомий тематичній публіці як один з учасників Ukrainian Dark Syndicate та засновник легендарного OMS Records, який буквально в цей час і святкує свій 13-й рік з часу заснування. Його замінив відносно молодий проект – WILLY STAMATI з Донецьку. Експериментальний нойз цього музиканта не давав сумувати публіці, а другу частину його виступу на допомогу прийшов учасник попереднього проекту. Тож відвідувачі мали нагоду не лише помучати свої вуха екстремальними звуками, а й спостерігати своєрідний унікальний jam session. А сам Willy охоче дарував свої диски відвідувачам та роздавав автографи на пам’ять протягом всього вечора.

Наступний проект більше схилявся до ambient та називався 2525. Його засновник – вже відомий в готичних колах  DJ Arnent, який наразі більше уваги приділяє не мистецтву діджеїнгу, а створенню чогось оригінального. Його ембіент більш любить свого слухача, аніж попередні проекти, і тому не настільки палко виносив мізки. Атмосферу підтримав гарно, але відіграв мало, чому аж сам здивувався. 🙂 Ну а хедлайнером вечора став вже добре відомий, і не лише в готичних колах, проект Володимира Білого – TRUART. Він безмежно порадував вже добре відомими своїми хітами, які публіка пізнавала буквально з перших нот, так і зовсім новими роботами, які найближчим часом (дуже на це сподіваємось) можуть побачити світ у вигляді нового релізу.

Єдиним великим мінусом вечора стала занадто в’яла публіка, яка цього івенту не танцювала навіть під TRUART. Хоча й спроби були, але успіху повного танцполу, як це було в чіл-ауті Energy Winter Festival, не повторилося. Шкода, звісно, але, певно, формат був зовсім не той.

А цікавим позитивним фактом стало те, що організатори пообіцяли проводити подібні зібрання кожного 23-го числа місяця, якщо воно попадає в п’ятницю чи суботу. Тож з нетерпінням чекаємо 23-го липня та нових цікавих ідей та проектів. 

Photogallery – Majestic 23. Chapter I: Conception, Kiev, Gallery HudGraf,23.04.2011 – by Tessa

Maryna Evilly

Представник порталу у Києві. Редактор, автор матеріалів, дизайнер. Організатор вечірок та фестивалів. GOTHIC.COM.UA ex-dj. З УГП разом із 2004 року.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *