URIAH HEEP ВІДСВЯТКУВАЛИ СВІЙ 50-РІЧНИЙ ЮВІЛЕЙ КОНЦЕРТОМ В КИЄВІ!

Text&Photo: Iryna Kalenska

Британський рок-гурт Uriah Heep відзначив своє 50-річчя концертом в Києві. У цьому році музиканти вирішили розділити це свято зі своїми фанатами в масштабному світовому турне «Uriah Heep – 50!». Столиця України не залишилася осторонь від цієї грандіозної події. Та й в принципі не могла, оскільки музиканти дуже люблять нашу країну і виступали тут вже безліч разів.

Зал Жовтневого Палацу в Києві заповнився дуже швидко, при тому фанами абсолютно різного віку, молоді було теж дуже багато. І ця повага, і інтерес з боку молодих людей до «батьків» хард-року не може не радувати. Концерт розпочався вчасно. Після третього дзвінка, як в театрі, згасло світло, і пролунали звуки інтро, від чого публіка відразу прийшла в захват. Незмінні лідери Uriah Heep – Рассел Гілбрук (драммер з 2007), Деві Риммер (бас-гітарист з 2013), Філ Лансон (клавішник з 1986), Берні Шоу (беззмінний вокаліст з 1986), і засновник гурту, легендарний Мік Бокс, почали свій виступ з важкої «Grazed by Heaven» з альбому Livin ‘The Dream ( «Живучи мрією». – Прим. авт.).

У старих залах Києва контакт виконавців і глядачів – максимальний. У перервах між піснями Берні дружелюбно спілкувався з публікою.

У першій частині концерту, музиканти грали в основному пісні з останнього альбому «Living The Dream», такі як «Take Away My Soul», «Rocks In The Road», «Living the Dream».

Ну і нікуди без епіка «July Morning» (1971). Берні Шоу як завжди дуже добре передав емоцію, закладену в пісні, – «шукав любов липневого ранку» і «з першим співом птахів йшов додому».

З цього моменту і до завершення концерту звучали лише старі, добрі хіти Uriah Heep, включаючи чудову баладу «Lady in Black», яку Берні і Бокс виконали дуетом під акустичні гітарні мотиви.

А на біс нам дали важкість у вигляді «Sunrise» (1972) і «Easy Livin ‘» (1972).

Uriah Heep – легендарний рок-гурт, що з’явився в 1969 році в Лондоні. Всесвітню популярність йому принесли в 1971-1973 роках альбоми Look at Yourself, Demons and Wizards і The Magician’s Birthday, що вважаються класикою хард-року. Стилістичні експерименти Uriah Heep мали істотне значення для розвитку рок-музики. Гурт, зокрема, багато в чому передбачив аналогічні експерименти Queen. Альбоми Uriah Heep розходилися 40-мільйонним тиражем, вони гастролювали по всьому світу протягом п’яти десятиліть, виступали більш ніж в 50 країнах.

Висловлюємо подяку концертному агентству H2D за професійно організований концерт і надану нашому порталу акредитацію!

Photogallery (by Iryna Kalenska): http://www.facebook.com/pg/UkrainianGothicPortal/photos/

SETLIST

Grazed by Heaven

Too Scared to Run

Living the Dream

Take Away My Soul

Rainbow Demon

Rocks in the Road

Gypsy

Look at Yourself

July Morning

Lady in Black

Encore:

Sunrise

Easy Livin’

Iryna Kalenska

Головний редактор УГП із 2017 року. Фотограф, адміністратор, організатор концертів та фестивалів.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *