5 КРАЩИХ ПІСЕНЬ URIAH HEEP, ЯКІ ЗРОБИЛИ ГУРТ КУЛЬТОВИМ!

Uriah Heep створюють музику протягом майже п’яти десятиліть, хоча 1970-ті представляли їх найпродуктивнішу епоху. Вони створили власний варіант хард-року, змішавши його елементами прог, арт, джаз-року та хеві-метала. Фірмовим знаком їх стилю були партії бек-вокалу зі складними гармоніями і драматичним вокалом Девіда Байрона. Стилістичні експерименти британського колективу мали величезне значення для розвитку світової рок-музики. Вважається, що саме Uriah Heep надихнули Queen на схожі експерименти з вокалом.

Uriah Heep були одним з найуспішніших рок-гуртів 70-х – ось їх 5 кращих пісень, які допомогли їм здобути це звання.

«Gypsy» – це дебютний сингл Uriah Heep. Це початковий трек їхнього першого альбому, … Very ‘Eavy … Very’ Umble, який вийшов у 1970 році. “Gypsy” написали Мік Бокс та Девід Байрон. Це позачасова заява про сильні сторони, які вони придбають в найближчі роки і десятиліття.

«Lady in Black» – найвідоміший трек другого альбому Uriah Heep «Salisbury», що вийшов в лютому 1971 року. Автор пісні, клавішник Кен Хенслі, в студії і на концертах сам виконував в пісні партію провідного вокалу. Дивно, враховуючи його тривалу популярність, інші учасники гурту не були вражені цим твором.

«July Morning» – композиція Девіда Байрона і Кена Хенслі. «July Morning», записана в липні 1971 року в лондонській студії Lansdowne, була включена в третій студійний альбом гурту «Look at Yourself», що вийшов на Mercury/Bronze Records в жовтні того ж року.

«The Easy Road» (1974) – гарна і задумлива балада, написана клавішником Кеном Хенслі на сьомому альбомі «Wonderworld». Виконувана одним тільки його автором і Девідом Байроном, за винятком деякого оркестрового забарвлення, вона демонструє повний, чудовий діапазон голосу співака.

«Sunrise» (1972) – критики стверджували, що Урія Хіп “не могли зробити нічого витонченого”. Хіба цей шедевр світла і тіні, вступний трек п’ятого альбому гурту «The Magician’s Birthday», не довів їх неправоту?

7 лютого 2020 року Uriah Heep дадуть концерт в Києві в рамках їх святкового туру на честь 50-річчя гурту! Не пропустіть цю визначну подію!

Квитки: concert.ua/ru/event/uriah-heep

Зустріч у ФБ: www.facebook.com/events/2591430444466318/

Iryna Kalenska

Головний редактор УГП із 2017 року. Фотограф, адміністратор, організатор концертів та фестивалів.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *