МИКИТА РУБЧЕНКО, ОЛЕСЬ ЖУРАВЧАК ТА ARS NOVA ЗІГРАЛИ РАЗОМ НА ФЕСТИВАЛІ “ВІРТУОЗИ ФОЛКУ”

Автор рок-версії Гімну України Микита Рубченко, музикант-віртуоз і арт-директор фестивалю Олесь Журавчак та легендарний ансамбль ударних інструментів Ars Nova разом піднялися на сцену на відкритті гала-концерту третього Київ етно мюзік фесту “Віртуози фолку”.

Композиція “Герць”, що отримала свою назву від поєдинку українських козаків із ворогами перед боєм, стала першим результатом творчої співпраці відомих музикантів. Артисти зазначають, що в їх подальших планах – не тільки розширення концертної діяльності, а й об’єднання подібним складом у студійній роботі. 

«Ідея аранжування навіяна епізодом з фільму Mad Max: Fury Road, де в погоні бере участь машина з великою групою барабанщиків та гітаристом попереду. Хотілося створити щось подібне – настільки ж потужне, але із використанням національного колориту», – коментує Микита Рубченко.

Інфо: 

Микита Рубченко – український музикант-мультиінструменталіст, композитор. У 2014 році став автором Рок-версії Гімну України та співавтором треку “Герої не вмирають”, у 2015 – автором Рок-версії “Щедрика”. Музичний продюсер та автор саундтреку фільму-постсимфонії “Арка”. 

Олесь Журавчак – український музикант-віртуоз, відомий сопілкар, лауреат численних міжнародних конкурсів, з 2017 – арт-директор Київ етно мюзік фесту “Віртуози фолку”, автор та режисер першого інструментального мюзиклу музичного фентезі-шоу “Володарі Стихій”. 

Ars Nova – Київський ансамбль Ударних Інструментів, створений у 1989 році. Учасники численних фестивалів та лауреати міжнародних конкурсів. За роки творчості співпрацювали з багатьма відомими виконавцями, в тому числі з Русланою та Мюнхенським хором. Фото: Юрій Прияцелюк

Iryna Kalenska

Головний редактор УГП із 2017 року. Фотограф, адміністратор, організатор концертів та фестивалів.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *