15 ЦІКАВИХ ФАКТІВ ПРО ГУРТ MOTANKA!

Напередодні концерту гурту MOTANKA 21 квітня в київському клубі MonteRay Live Stage пропонуємо вашій увазі 15 цікавих фактів про гурт! 

1. Вокаліст гурту Віктор Жалнін та гітарист гурту Анатолій Жалнін – рідні брати.

2. Всі учасники гурту вегетаріанці.

3. Певний час всім чотирьом музикантам в Берліні доводилось жити в кімнаті площею 12 кв.м

4. Басист гурту Сергій Ходорчук працював директором відомого ресторану м. Луцьк

5. За день до найважливішого виступу гурту на Wacken Open Air 2018 зламалась бас-гітара (довелось шукати нову)

6. Батько вокаліста та гітариста Віктор Жалнін – триразовий чемпіон світу з риболовлі Та в минулому чемпіон Радянського Союзу з важкої атлетики!

7. Гітара, на якій грає Анатолій на всіх концертах, подарована фанатом з вірою в музику MOTANKA.

8. Одного разу хлопці грали на вулиці в Берліні, їх зупинила німецька поліція, приставила до стіни зі зброєю, як в фільмах, та забрала всі гроші з кишень.

9. Одного разу віддана фанатка гурту посварилась з батьками та пішла з дому через те, що вони не пустили її на концерт MOTANKA. Потім, на щастя, повернулась:)

10. В час, коли хлопці вирішили створити проект MOTANKA, в той же день і годину вдарив сильний грім та почалась гроза, хоча весь день було сонце. (Це не жарт, насправді , дуже часто до та під час виступів гурту трапляються містичні речі, які важко пояснити раціонально. До цього відноситься і наступний факт).

11. Божич, який стоїть на сцені на кожному концерті, з’явився нізвідки, до того ж щойно пофарбований  (просто під дверима квартири в Берліні, в якій проживав гурт). Відтепер це є один з талісманів музикантів.

12. Під час запису першого синглу альбому Fire Burns студію почав заливати дощ і запис довелось тимчасово зупинити.

13. Барабанщик гурту Дмитро Дяченко (Svarog) єдиний з музикантів вміє виконувати горловий спів – це старовинний вид співу, шо виконувався для ритуалів та під час медитацій древніми народами світу.

14. Під час проживання гурту в Берліні, через перевищення днів перебування в ЄС басисту Сергію при виїзді в Україну поставили депортацію на рік і він не зміг повернутися назад до інших учасників гурту. Тому тимчасово грати на бас-гітарі доводилося вокалісту Віктору, що було його третім інструментом на сцені (одночасно з цимбалами та міді-клавіатурою).

15. Одна зі звукозаписуючих студій в Німеччині, з якою гурт спочатку домовився за запис, за день до самого запису відмовилась від роботи, пояснивши це тим, що гурт в своїй назві використовує руни, і вони вважають їх нацистськими та екстремістськими.

Не пропустіть концерт гуртів MOTANKA та Season Of Melancholy 21 квітня в MonteRay Live Stage.

Квитки: concert.ua/uk/event/motanka-season-of-melancholy

Зустріч у ФБ: www.facebook.com/events/2224223377634944/

Iryna Kalenska

Головний редактор УГП із 2017 року. Фотограф, адміністратор, організатор концертів та фестивалів.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *