КОМУ ВНИЗ: ЖОДЕН ПЛАН НЕ ВИТРИМУЄ ЗУСТРІЧІ З ПРОТИВНИКОМ

Authors: Iryna Kalenska, Daria Tessa

У цьому році гурт відсвяткував своє 25-річчя. Чи відчуваєте Ви якісь внутрішні зміни, які відбулися за цей час з гуртом? Як би Вам дали таку можливість, Ви б змінили щось на вашому музичному шляху, або залишили б все так як є?


Майже визначили правду й кривду. Майже сублімували прояви. І ми перестали вірити в можливість.

За 25 років існування склад гурту ні разу не мінявся, в чому Ваш секрет довголіття гурту?

В прокрастинації.

У ЗМІ можна знайти багато інформації про те, що до кінця цього року Ви збираєтесь випустити новий альбом. Матеріал вже готовий, чи він знаходиться у стадії розробки?

Як сказав Гельмут Карл фон Мольтке:”Жоден план не витримує зустрічі з противником”.

Чого саме очікувати Вашим фанам від нової платівки? Чи будуть нові пісні сильно відрізнятися за стилем та звучанням від минулих? Наскільки «готичним» буде матеріал? Які сюрпризи очікують нас? Чому нового альбому нам прийшлося так довго очікувати, бо остання робота вийшла аж 2007 року?

Пиздець!

Чи плануєте Ви випустити свіжий відеоматеріал, приурочений до виходу нового альбому? Вже є якісь ідеї з цього приводу?

Ми бачимо в мережі, як веселі люди монтують відео під нашу музику. Навіщо робити те, що інші роблять краще? Це серце так відповіло.

Якщо говорити про концертну програму. Наскільки вона реінкорнує? Можливо ми вже зможемо почути та побачити її в оновленому вигляді 30 листопада 2013 року на Вашому сольному концерті на честь 25-річчя гурту «КОМУ ВНИЗ» в Київському Будинку Офіцерів?

Смерть – це дуже цікаво. Але нам поки що більш відчутні її прояви ззовні. Доростимо – реінкарнуємо.

У Ваших піснях дуже часто підіймається тема релігії та Батьківщини, шанування людиною свого коріння, свого єства. Наприклад, такі змістовні композиції, як «Шива», «З Ісусом», «Від Києва до Ольстера». Чи вбачаєте Ви паралель між любов’ю до Бога та любов’ю до Батьківщини? Як Ви вважаєте наскільки сильно пов’язані між собою ці почуття?

Боги збагачують Людину – Людина збагачує Батьківщину – Батьківщина збагачує Богів – Боги тішаться.

Яким на Вашу думку має бути «справжній гот»? Це мають бути по-перше конкретні внутрішні відчуття, або певні ідеологічні погляди? І чи важливо при цьому дотримуватися певного стилю?

Імплозія – підвищення власної внутрішньої енергії. “Справжній гот”, власне, несеться цим шляхом. Але найцікавіше виникає тоді, коли мова заходить про сцену, головне завдання якої – викид енергії назовні. Це вже експлозія. Чудова ситуація. Світлому началу протидіє начало Темне. Баланс, блін. З точки зору християнства, гот на сцені – суцільне Чистилище. А стиль – це забавка.

Як відомо, з 12 по 14 липня у м. Дубно, Рівненська область,буде проходити міжнародний рок-фестиваль Тарас Бульба, який спрямований на розвиток та популяризацію вітчизняної молодіжної культури та естетики і в якому Ви безпосередньо будете приймати участь у якості спеціальних гостей. Як Ви вважаєте, чи сприяють подібні фестивалі зростанню професійного рівня українських музикантів, чи допомагають вони в їх подальшому розвитку?

Фестивалі професійний рівень використовують, а зростає рівень на репетиціях. Чи допомагають? Чим відмінні музиканти від упирів? Вони не тільки всотують. А взагалі, як каже мій син, гарних музикантів підтримувати не треба, треба фільтрувати гівно.

Андрію, питання до Вас. Беручи до уваги Ваш акторський талант, якби Вам запропонували зіграти у кіно такого легендарного козацького полководця, як Тарас Бульба, Ви б погодились? І взагалі які відомі історичні постаті викликають у Вас повагу та захоплення?

Не погодився б – мене бояться коні. Повагу викликають Святослав, Хмельницький, Мазепа, Лотрінген, Шухевич, Маннергейм, Караян, Шпеєр, Володимир Бакун. Всі інші – десь далі в серці. Захоплення – Іван Богун і моя тітка Зіна.

Повертаючись до вашої акторської діяльності. Розкажіть про вашу роботу у «Павлику Морозовому». Чи подобається Вам творчість Подерв“янського? Який твір та герой подобається Вам найбільше?

Подобається, що мало хто пише прізвище пана Леся правильно (прим. ред. : у версії питань яка була відправлена гурту прізвище справді було написано не вірно). З КОМУ ВНИЗ у виставі – я і Малін. Граю Бога смерті Танатоса. Роль дописана, аби, певно, пояснювати любителям матюків, про що насправді йдеться. Малін додає гітарного тиску. Вистава – морок, мрачілово, всі мертві. Готика. Є й друга вистава – “Сни Василіси Єгоровни” – то вже барокко. Маю три ролі – мудня Валерія Валерійовича, чурку-чебурека підараса ішакофіла і лорда козо- і ховрахотраха. Мама мене вчила, що таке не може подобатись.

Ні для кого не секрет, що Ви дуже тепло ставитесь до ваших прихильників. Відкрито з ними спілкуєтесь, роздаєте автографи, коли Вас про це просять. Але «хто?» для Вас ваш істинний слухач, Ваш палкий фанат? Чи повинен він разом із Вами пройти весь шлях з початку до кінця, або це не важливо на якому етапі людина зрозуміла, що ваша творчість їй до душі?

Сталість – тільки до рідних і любимої кішечки. Все інше приходить з голодом.

Якби існувала така нагорода, як «музичний Оскар», по типу кіношної, але саме у музиці, кому саме Ви б вручили статуетку за безперечний вклад в цю сферу?

По-перше, така нагорода існує. І не одна. Звукорежисерам би вручив.

Як Ви ставитесь до сучасного кіно? Ходите до кінотеатрів? Можливо є якась кінострічка, яка Вас дуже вразила за останній час?

Не існує сучасного чи не сучасного кіна, є насолода і ошелешення. Не ходжу до кінотеатрів – масова енергетика заважає адекватно сприймати. Яка стрічка вразила? Можливо, “Valhalla rising”.

Ви мріяли в дитинстві бути рок-музикантами?

У нас було коротке дитинство. Не встигли.

Хто для Вас був героєм в дитинстві?Орієнтиром?

Фет Фрумос.

У Вашому гурті вірять у якісь забобони?

Забобони у тих, хто грати не хоче.

Що найбільше дивує у людях?

Діджейство.

Яку книжку зараз читаєте?Вам більше до вподоби українські автори? Чи світова класика?

Дочитав “НЛО Гітлера проти нового світового порядку” Мігеля Серрано. Не має українських авторів – і світових. Є співучасть. Взаємодія. Уроборос.

Наприклад, настояний на творах Шевченка, ти якось спілкуєшся на будь-яку тему з якимось, наприклад, німцем, який згодом, окрилений такою доброю бесідою, має просвітлення і створює, скажімо, нове BMW, на якому невдовзі, до безтями захоплений, летить, наприклад, фінн, який потім, від того переживання, пише гарну книгу. Чом не твій внесок?

Або, вертаючись до теми про кіно. Чого так неприємні погані, наприклад, голлівудські фільми? Тому що якась наша падла, що назвалась олігархом, вкрадені у нас з тобою гроші вантажить у якійсь світовий банк, який потім нашими ж грошима спонсорує якийсь фільм, що виявився гноєм. Знову співучасть, всі так близько. Світ зморщився. Земля всихає.

Чи є у Вас якась особлива «формула успіху»?

Набір хімічних реакцій, котрі виникають для підтримки життя. Процеси дозволяють організмам рости і розмножуватись, зберігати свої структури та відповідати на вплив навколишнього середовища.

Яким Ви бачите майбутнє сучасної андеграундної сцени в Україні?

Чим більше гівна – тим карбованіша протидія. Судячи з усього – майбутнє перспективне. Ми, так розумію, маємо на увазі людей розумних?

Яку «батьківську» пораду Ви могли б дати молодим українським рокерам на їх шляху до успіху?

Не слухайте старших.

Iryna Kalenska

Головний редактор УГП із 2017 року. Фотограф, адміністратор, організатор концертів та фестивалів.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *