Kalev69 on Октябрь 20, 2013

image Ost+Front

"Bitte Schlag Mich (EP)", © 2013 Out of Line

Neue Deutsche Härte / Gothic / Industrial / Metal

Рейтинг:  7/10

Дата релізу: 17.09.2013

Після успішного дебютного альбому, Ost+Front представляють свій новий міні-альбом "Bitte Schlag Mich", на якому, крім різних треків і реміксів, є і кавер-версія заглавного треку від гурту Saltatio Mortis. Це міні-альбом в дусі Rammstein, Umbra et Imago, Oomph! i Terminal Choice. На перший погляд, так, саме погляд, не звук, цей міні-альбом жвавий плагіат вже названих гуртів. Але прослухавши всі 9 композицій всі сумніви йдуть геть – це дійсно щось нове, і в той же час давно знайоме!

Перша композиція “Bitte schlag mich” (“Будь ласка, побий мене”) – одразу в мозоку, кістках та крові пульсує адреналін. Німці, є німці. Можуть, коли хочуть. Дуже жвава важка композиція, схожої ще не від кого не чув. Це мабуть унікальність тих німців, що постійно звинувачують у плагіаторстві один одного, аж смішно. Текст теж цікавий, мабуть BDSM-у німців в крові з часів інквізиції:

Du hast es gut erkannt
Ich brauche eine strenge Hand
Und ich genieße wie du mich erziehst
Du machst mich willenlos
Jede Flucht ist aussichtslos
Vergib mir wenn du mich im Spiegel siehst
!

«Ти правильно зрозумів, мене потрібно тримати в цупких рукавицях. Я насолоджуюся тим, як ти мене виховуєш. Ти робиш мене безпорадною, втеча безнадійна. Прости мене, якщо ти бачиш мене в дзеркалі».

Заголовний трек, на мою думку, прагне розкрити сутність тему насильства в сім'ї з вельми творчим підходом, який ефективно викриває зло з усмішкою блазня.

Друга композиція – “Out of the Dark” (“Поза темрявою”) – це кавер важкого Ost+Front на оригінальну мелодійну і сумну пісню Falco. Що сказати, дуже вдало і сучасно. Так от, колись в 2006 р. і Chris Pohl з Terminal Choice бавились у цю гру, однак вийшло у стилі ЕВМ. Інша справа стиль Neue Deutsche Härte у виконанні Ost+Front – бездоганна робота, дуже нагадав "Auf Kurs" від Oomph! Тут присутній метал – рифи і глуха електроніка, важкий бас.

Третя композиція – “Bitte schlag' mich (Saltatio Mortis Coverversion)” – мелодійна версія у виконанні гурту Saltatio Mortis. Формат чи не формат, вирішувати слухачу. Мені сподобалось, нагадало Unheilig та ранній BlutEngel. Це мабуть балада, мені так здалось, слухаючи виконання Saltatio Mortis.

Ще одна чудова композиція в стилі Neue Deutsche Härte та Industrial Silikon” (“Силікон”). Провокаційна пісня з чорним, я б зауважив, лікарським гумором. Ost+Front ніколи не прагнули спровокувати суспільство тільки заради провокації і шоку, замість цього вибирають тему з цинічним підходом – про шкідливість пластичних операцій із ботексом чи силіконом, а це мрії кожного чоловіка чи жінки. Коротше кажучи, б’ють у саме… Ну ви зрозуміли, явно не в серце, а глибоко нижче! Вслухаємось у провокаційний текст:

Du bist grau und reich an Jahren
Willst Dich so gern mit Unschuld paaren,
Die jungen Augen sehn Dich nicht
Die Scheine werden schnell zur Pflicht.

Silikon
Baut Dich auf
,
Gibt Dir Kraft
Und macht Dich schön
.

«Ти сива і стара, хочеш поєднуватися з невинністю. Молоді не дивляться на тебе, гроші виконають швидко свій обов'язок. …Силікон, створює тебе, додає сил і робить тебе красивою».

П’ята композиція – “Bitte schlag' mich (Zerschlagen von Lord of the Lost)” – це знов ж таки мікс, але трохи гірший за попередній. Пісня насичена електронікою, так не схожою ні на Lord of the Lost, ні на Ost+Front. Пісня схожа на ранній Terminal Choice або ж Miss Conctruction. Хороша пісня, але вже була злита раніше, тому заслухана до дір. Так би мовити – середнячок.

Чого не можна сказати про шосту композицію – Denkelied (Orchesterfassung)” (“Пісня про Денке, сирійного вбивцю (Оркестрова версія)”). Чудова варіація хіта 2012 р., безумовно, що оригінал більш успішний, однак оркестрова версія також заслуговує на своє існування. Тому, раджу прослухати обидва варіанти пісні, хоча що тут, що там – текст один:

..Die Klinge küßt den jungen Mann
Wo niemand sonst ihn küßen kann
Sie küßt ihn wild und voller Lust
Der Mond schaut weidend in die Brust…

«…Лезо ножа цілує молодика, куди ніхто зазвичай його НЕ цілує. Воно цілує його дико і пристрасно, місяць споглядає це, радіючи в глибині душі…».

А далі йдуть одні ремікси. Так, сьома композиція “Bitte schlag' mich (Okusa Rmx)” – це знов ж таки переосмислення не суті пісні, а її мелодії через ритми EBM / Electro Gothic Rock. Ця композиція пасує для темних клубів, де танцюють кібер-ґоти. У восьмій композиції “Bitte schlag' mich (Rabia Sorda Version)” – головна пісня інтерпретується мексиканцем з гурту Rabia Sorda. Тут електроніка вже буде важче і жвавіше за попередню композицію, ритм пришвидшився. Цей ремікс сподобався, мало не як окрема пісня. Ну і, звичайно ж, як говорять, в сім'ї не без виродка. Остання девята композиція “Bitte schlag' mich (xiii-h-v fmpankow remix)” – як на мене, ремікс абсолютно огидний. Хоча, такі ремікси є у будь-якого гурту, аби було. Правда не зовсім зрозуміло, навіщо вони потрібні таким важким представникам Neue Deutsche Härte як Ost+Front.

Підсумуємо? Тож прослухавши всі 9 композицій стає зрозумілим, що екстремали та винахідники з Ost+Front подають свій перший EP "Bitte Schlag Mich", так само, як м’ясник соковитий кривавий стейк – прекрасна закуска для свого нового наступного альбому "Olympia", який планується до випуску в наступному році. Готуймося і ми, прослуховуючи цей міні-альбом у передчутті жорстокого Neue Deutsche Härte від берлінців Ost+Front!

Трек лист:

01. Bitte schlag' mich
02. Out of the Dark
03. Bitte schlag' mich (Saltatio Mortis Coverversion)
04. Silikon
05. Bitte schlag' mich (Zerschlagen von Lord of the lost)
06.
Denkelied (Orchesterfassung)
07.
Bitte schlag' mich (Okusa Rmx)
08. Bitte schlag' mich (Rabia Sorda Version)
09. Bitte schlag' mich (xiii-h-v fmpankow remix)

Про гурт:

Ost+Front берлінський гурт, який грає в стилі Neue Deutsche Härte. З’явився зовсім не давно у 2011 р., а вже має шалену популярність як Oomph! чи Rammstein. Широкій громадськості, тобто, ґотичній сцені, був представлений на "M’era Luna Festival 2011". Першим фронтменом і солістом був Chris L. "Agonoize", але менше ніж через два тижні, він покинув гурт, його місце зайняв  Herrmann "Ostfront". У 2012 р. Ost+Front випустили, без попереджень, свій дебютний альбом "Ave Maria". Гурт знімає провокаційні кліпи ala Rammstein – з кров’ю, еротикою, що поступово переходить у жорстке німецьке порно. Такі вони, німці!

Актуальний склад:

Herrmann "Ostfront" – вокал

Gernhardt von Brüh – гітара