567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Diary of Dreams "IF"

Galyna Sishchuk on Май 17, 2009

Якщо... Умова, яку ми ніколи не виконуємо. Сірі очі перехожих. Голос повний сліз. Реквієм життю, яким ми не живемо. Постійна туга за ілюзорною можливістю іншого, кращого буття...без цих ілюзій ми губимось. В сірій реальності. Липкій буденності. І так хочеться, щоб дощ омив обличчя від попелу...хочеться розплющити очі і осягнути всі дива життя, хочеться відчувати всю багатоманітність відчуттів. Але в душі чомусь лише ота туга, яка монотонними краплинами стікає з серця… лише щось в’язке і неприємне. І так боляче від того, що не розумієш сам себе, не знаєш, що відчуваєш, зневажаєш інших за лицемірство, а перед собою самим нема відвертості і відкритості. Межа зриву. Чи ж не так? Клубок в горлі...слова даються з важкістю, ті бажані слова. Бажані іншими. Сором. Соромно проявити те невідоме, що з кожною хвилиною наростає всередині. А потім ніби все обривається і – порожнеча. І самотність. Нікого б не бачити. Зникнути б з лиця цієї спаплюженої землі.

...This is my offer
Take it or leave it
End of all games
Without me it all remains the same

Come here and live my life
As if it's yours my friend
I know it's hard
So hard to understand
And yet let me beg you
I am tired and weak
Let go of my hand
I feel no regret
...  («The Colors of Grey»)

Якби ж...все було так просто. Якби рішення давались легше. Якби сил і мужності на їх здійснення було б більше. Саркастична посмішка лише підтверджує зневагу...

"If" - новий альбом, повний зображень, вирізок з нашого життя, уривків посмішок і сліз, слів і мовчання, квітів і дощу... Нова одіссея по темних водах теперішнього. Багатогранна робота, де музика і голос поєднуються у нероздільному союзі, справляючи незабутньо глибоке враження. Хоч відверто кажучи, слухаючи, наприклад, Trauma A та The Wedding приходить усвідомлення, наскільки разюча відмінність між двома творіннями однієї й тієї ж людини.

Цей альбом важкий для розуміння...

Все ж я не можу дочекатись кінця цієї статті, щоби, ніби поміж іншим, згадати відео на ту ж таки пісню The Wedding. Не варто...не варто було робити таких експериментів. Diary of Dreams виділялись на фоні інших колективів... отією безмежністю і необмеженістю рамками сучасного комерційного «жанру» відеокліпів... Глибину їх музики загнали в рамки не дуже вдалого відео. Воно хоч і знято на пристойному рівні, проте в ньому губиться весь зміст. В цьому відео не помітно ідей, емоцій, поривів, які насичують пісню. На музику Diary of Dreams не можна знімати відео, адже вони завжди будуть неповноцінними, вони виключатимуть можливість багатогранності, можливість різними слухачами творити свої окремі історії, свої світи, слухаючи DoD. Це те ж саме, що намагатись у фотографії, яка у дорогій рамці  висить на білій стіні нового дому, передати безмежність неба. Естетично. І все. До певної міри вражаюче, але чи не краще вийти на вулицю самотужки і просто підняти погляд вверх?

Фотосесія,яка супроводжувала вихід альбому. Чомусь в мене таке відчуття, що в тих фотографіях забагато «глянцю». Музиканти виглядають надзвичайно привабливо і...штучно.

І, власне, про альбом... я не знаходжу слів, щоби хоч якось охарактеризувати це творіння. Щоразу його слухаючи в мене виникають нові... емоції, почуття, пориви. Весь час вражає багатогранність і багатоманітність голосу Адріана Хейтса, який іноді лунає ледь не шепотом, а іноді ледь не криком. Не знаю. Його просто треба слухати в повному спокої, звертаючи увагу на кожну інтонацію, на кожну нотку, адже деталі... грають велику роль. Кожна композиція надзвичайно насичена, тому прослухавши весь альбом на одному диханні можна залишитись ні з чим. Кожна пісня – це нова історія, нове життя... Через це пізнавати новий альбом «IF» потрібно крок за кроком, якщо… вистачить мужності подивитись правді у вічі, зануритись в себе і дізнатись, наскільки глибокі наші почуття і на скільки багато в нас бруду.

В композиціях часом змішується багато почуттів, що все зливається воєдино і вже не розумієш, що ж насправді ти відчуваєш. Наприклад, Requiem. Ця пісня повна смутку, втрати, відчаю, але є в ній і щось світле...що вселяє надію. Odyssey Asylum розповідає історію неприкаяності, довгих пошуків, після яких просто падаєш безсилим і розумієш, що скарб, за яким ганявся..., завжди був перед очима. Я думаю, що буде недоречним описувати кожен трек, адже це є мої дуже суб’єктивним бачення і розумінням альбому під дуже двоякою назвою «Якщо». Кожен охочий може прослухати все сам і сам створити свій світ, саундтреком, до якого може стати пісня Diary of Dreams.

5764 раз прочтено