Цитата
Одна справа, що марксисти декларували відкрито, для того, щоб причарувати "сіру масу", а зовсім інша - що писалось в їхніх талмудах, яких нормальні психічно здорові люди не читали.
Повір мені: якщо більш-менш учена сучасна людина вдумливо прочитає підручник з научного комунізму, по якому вчились тодішні студенти, то вона перелякається. І це є таке собі відкрите декларування! На щастя, "прихованих" ідей у них не було. А те, що писали фанатики, - то інша справа. Фанатизм існує скрізь і у будь-яких проявах веде до маразму - наприклад, червоні - як їх там правильно? - кхмени в Камбожії. Загально прийняла теорія не допускає фанатизму.
Цитата
Тому всілякі дідки думають, що боролись за щось високе і світле, а насправді - за побудову глобального концтабору.
Я мала на увазі не те, за що чи проти кого вони боролись, а такі речі, як дружба, кохання, прагнення допомогти ближньому і т.д. До речі, в РС розлучень, наприклад, було набагато менше, аніж зараз...
Цитата
Про перенаселення: а хіба це не наслідок НТР?
Це, скоріше, наслідок медицини. Розумієш, багато б з нас, якби не сучасна медицина, не дожили б і до 3-5 років. Про себе можу сказати це точно!
В Африці, наприклад, ситуація ще радикальніша: там була фантастична смертність через хвороби, голод і т.д., але і народжувалось набагато більше. Сьогодні майже всі новонароджені виживають.
Цитата
З І мене вже ЗАПАРИЛИ всілякі спроби виправдати тих ВИРОДКІВ, що запхали мій народ до тої дупи (моральної, національної та екологічної; щодо економіки промовчу), з якої ми не можемо вибратись вже 16 років, а лише залазимо глибше.
А ти згадай історію козацьких часів: завжди так було! Згадай Многогрішного - просто "ідеальний" сучасний "лідер". Для українця найбільший ворог - інший українець. І поки це не змінеться, нічого не змінеться.
Голод 32-33 рр. - хто влаштував?? Говорять, що Сталін. Але не Сталін їздив по селах і спостерігав, як люди їдять людей від голоду. Свої національні виконавці були. Свої "брати-українці" влаштовували той голод!
Цитата
Роль медицины в уравновешивании, как ты выразилась, смертности и рождаемости, просто минимальна. Эволюция как бактерий и вирусов, так и всевозможных пагубных отклонений человеческого организма не позволяет пока что медицине по-настоящему обезопасить человека от явления болезни. Ну да, теперь люди реже значительно умирают от туберкулеза (в богатых странах реже. А где-нибудь в Африке - так же как и раньше), так на смену этому явился ВИЧ... А в военное время медицина бессильна противостоять массовым эпидемиям тифа и холеры, которые тоже эволюционируют.
Медицина, в общем-то, всю свою историю только и делала, что, пользуясь плодами НТР, боролась с другим последствиями той же НТР... Качественное соотношение всегда сохраняло свои пропорции.
Ну чому ж?
Раніше цілі міста вимирали від чуми. А зараз цю хворобу зустріти важко. А з СНІДом африканці спокійно живуть не одну тисячу років. Це для "білих" він смертельний.
З кожним поколінням люди стають все більш "тепличними", адже виживають всі і розмножуються всі - немає природного відбору.
Цитата
хочется... а если не дают ? Вот есть маленькая страна - Северная Корея, их припрут к стенке - еще как используют. Помирать - так с музыкой, называется... А принцип "после нас хоть потоп", к сожалению, человечеству куда более свойственнен нежели забота о будущем.
Розумієш, вибух десятка атомних бомб не зробить ситуацію набагато критичнішою з точки зору екології. Ну, наприклад, 1 чорнобель = 300 хірасім і нагасакі. І нічого! В Чорнобелі навіть люди водяться.
Крім того, в США вже не один рік розробляють екологічно чисту зброю масового знищення. Це не прикол.
Цитата
На эту тему уже говорили. Вот выйди и расскажи про наказание какому-нибудь урке, поглядим, что он тебе ответит. "Отпроситься" раскаянием - значит измениться самому, а тюрьмы/эшафота можно избежать хитростью и умением, что люди с успехом и делают всю свою историю. Но в общем ты права, чаще на людей более серьезно действует угроза тюрьмы, до преступления сложнее скатится, чем до греха по какой-либо религии. Страха Божия нету в человеке более...
Дуже мало людей сприймають покаяння як покаяння. Частіше: покаявся - можна далі грішити. Не знаю, як цей процес сприймали років 200-300 назад, але людська природа мало змінилась. Як кажуть, хліба і видовищ - що тобі, що зараз.
Цитата
А,еще всем остальным добавлю.Я не успел все прочитать,но комунисты,это твари.От геноцида Гитлера умерло 6000000 евреев за 41-45год(Гитлер кстать заботился о своем народе),а что Ленин,что Сталин,что все остальные о народе не заботились,и за один год 32-33 Сталин погубил 10000000 человек.Сравните,Гитлер за 4 года,а Сталин за один.
Кількість народу, підвладного комуністам, перевищувала кількість народу, підвладного нацистам. Якби у Гітлера було 10000000 євреїв, він би їх знищив.
Рейтингувати такі категорії не дуже етично.
От недавно офіційний Ізраїль заявив таке: вони не признають голод в України, бо гіршої речі, ніж геноцид євреїв, бути не може. Мол, євреї постраждали найсильніше!
Я їм, чесно кажучи, від щирого серця побажала, щоб араби їх шмонали довго і удачно..... В голові не укладується, як можна прирівнювати подібне! В Камбоджі загинуло набагато менше людей, але той жах нічим не поступається сталінізму чи гітлеризму - не можна ігнорувати це через кількісне порівняння!