567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Mantic - Mantic EP [2012]

Maryna Evilly on Июнь 18, 2013

Mantic Містичний і зовсім незвичайний гурт Mantic вперше попався мені в такому популярному серед творчих людей місці, як Фейсбук. Його симпатичний та харизматичний вокаліст Едоардо з’явився у друзях після візиту до Києва добре відомих нашим готам італійців Spiritual Front – він був актором, що знімався в кількох їх кліпах. Як виявилось, окрім акторської діяльності Едоардо активно займається музикою і трохи більше року тому заснував рок-н-рольно-цирковий гурт – Mantic.

Тут в читача має виникнути логічне питання – що робить рецензія на рок-н-рольний альбом на Українському Готичному Порталі? Поясню. Суть тут не лише в музиці. Загальна естетика гурту заслуговує окремого вивчення і захоплення. Побудована на «Твін Піксі» Лінча, старих циркових шоу, фільмах Фелліні, декадансі, готиці та еротиці і в результаті отримуємо вибухову суміш, яка до всього ще й приправлена рок-н-рольним драйвом. Але про це поговоримо пізніше.
Повертаючись до музики візьму на себе сміливість назвати дане явище готичним рок-н-ролом. Драйвовий саунд в перших шести треках гурту, що побачили світ в кінці 2012 року у вигляді цифрового Mantic EP, поєднується з цілком дарковими текстами – про похорон, магію та невинність.

Mantic

Трекліст:
1. Funeral
2. Innocence
3. Butterfly
4. Magic
5. Svenders
6. Flame

Починається максісингл з «оптимістичного» треку Funeral, але драйв гурту відчувається відразу. Слухаючи цю пісню розумієш, що похорон для готів дійсно не настільки вже й печальна подія. Наступний Innocence починається з заворожуючих звуків контрабасу і підтримує настрій, створений першим треком.  Butterfly місцями нагадує романтичну баладу, а від слів «Baby, please, forgive me… please, come inside» під звуки контрабасу і зовсім млієш. Пісня Magic відверто надихає на еротичні танці, чим власне і займаються учасниці команди на живих виступах. Адже їх шоу без еротичного стриптизу не обходиться і для цього в команді є дві дуже привабливі дівчини. Svenders - така собі класична рок-н-рольна річ, під яку вже не можеш не підтанцьовувати після попередніх 4-х треків. Ну і завершує мініальбом хіт Flame, що запалює любов до цього незвичайного гурту, а слова «I know, I know, I know» з вуст Едоардо звучать настільки переконливо та містично, що починаєш вірити - він точно знає, що Mantic не залишить байдужим.

Коли закінчується короткий 20-хвилинний ЕР, починаєш заздрити Риму, в якому Mantic дають по 2-3 живих шоу на місяць. Але можна втішити себе тим, що зовсім скоро, за якихось 3-4 місяці, обіцяє побачити світ перший повноцінний альбом. Робота над ним активно триває. І дуже хочеться вірити, що в ньому таки буде кавер на відому баладу ManticMantic«House of the Rising Sun», бо у живому виконанні Mantic Circus Band (як вони себе часом називають) це найдрайвовіша річ, яку мені взагалі довелось чути в житті. Отже, чекаємо з нетерпінням!

Офіційна сторінка гурту:

1758 раз прочтено