Olga Bevz on Ноябрь 07, 2013

image Ghost & Writer

"Red Flags", © 2013 Dependent Records

Electronic

Рейтинг:  Музика: 9, Звук: 9, Загальна оцінка: 9 / 10

Дата релиза:  05.04.2013

З того часу як ми відвідали залишки розбитого розуму на дорогах в абстрактному світі  на платівці 'Shipwrecks', пройшло зовсім мало часу, а GHOST & WRITER підняли 'Red Flags' посилаючи нам новий лист з пекла. Red Flag повинен  стривожити вас, вказати на небезпеку, порадити вам розгледіти усе довкола себе. Звичайно, ви повинні визнати його як такий. В іншому випадку ви знайдете себе на дорозі, що веде прямо в забуття, так само як головний герой у першій швидкій пригоді під назвою 'Just The Same'. Цей трек, з досить агресивною позицією, пульсуючим ритмом, який рухається вперед не знаючи жодних кордонів, в той же час заспокоює.  'Hurricane' це усвідомлення того, що кожний з нас робить помилки та, в ідеалі, вчиться на цих помилках.  Просто іноді здається, що це схеми, які вписані в твою генетику, що не дозволяє окремим людям бачити речі та інших людей такими, які вони є насправді. Результат такого стану речей є нищівним. Можливо хтось може подолати ці схеми, моделі. Музичним фоном для цього може бути жахлива клубна суміш, також досить сумнівно якщо він буде мати широку ротацію…Досить про сумне.

Я припускаю, що ви принаймні скачали трек  'Never Take Fire, перший трек на альбомі, який повертає фокус нашої уваги всередину, щоб побачити людину на межі безумства, яка розуміє, що немає іншого виходу зі стану самотності, як падіння власних принципів, які колись були тобі так важливі. Я можу розповісти про це. Це дуже темне та похмуре місце, де ти намагаєшся зачепитись за найдрібнішу соломинку щоб мати те, що так довго собі уявляв. Але інколи ці найтонші соломинки ламаються і залишається лише повний відчай. Ми знову відвідаємо старого друга з треком 'Gambit' (це не комічний персонаж з книги). Порівнюючи альбомну версію, перший проблиск який ми почули був досить відшліфований. Тут набагато більше наріжного та  грубого звуку  і мені така версія більше подобається. Я хочу сказати, що дві сторони лише виграють від того, що будуть триматись разом. Чи тут будуть огидні наміри, чи ні, ніколи чітко не виявити.

Темні хмари розгортаються на небі, коли ми добираємось  до наступного треку під назвою  'Shine', де немає жодного проблиску світла, ви можете бачити лише тіні, які піднімаються та висмоктують з вас останню надію. Сенс безнадійності опускається на слухача  наче вуаль. Він здається легшим, ніж є насправді. Екстрений дзвінок,  остання спроба простягнути руку, але ніхто тобі не допомагає, бо знає, що ти далеко від 'Beyond Repair'  і усі наступні спроби це знову розчарування, і щастя а в твоїй душі живе лише короткий момент часу. Жертви сучасної цивілізації, де его є найбільшим благом. Холодний вітер просочується через гострі ритмічні тріщини, ніби відбиваючи відчуження та дистанцію. Сумніви це природні річі. Коли сумніви всюди стає небезпечно. У треці  'Demons Crawl'   сумніви покладені в самий центр, основу. Вони, наче диявол на вашому плечі, ви можете його перемогти, або ви можете  втекти. Адже це набагато простіший спосіб, ніж дати йому бій, який може бути дуже виснажливим для вас. Це великий знак питання, що висить у повітрі, чи не так?  Сила цього треку полягає в тому, що тут використовується лише мелодія, наскільки це можливо, і підкреслюється інтенсивність вокалу.

Леді та джентльмени, от і останній акт, з '(Do I Have) Your Word'. Мінімальні удари під загрозливою сферою синтезаторів. Задумливий голос веде нас до точки  розчарування у житті. До точки, про яку навіть подумати страшно. Цитування однієї з частин оперети Йоганна Штрауса 'Die Fledermaus' (The Bat)  вказує вам цікавий напрямок. Але залишає незрозумілим чи головний герой перебуває в стані агонії через його нездатність впоратись з чимось, чи відчуває втрату чогось, ми можемо лише робити припущення.

Вгадайте що? Ми все ще не закінчили. Ми лише дісталися до другого параграфу який являє собою департамент реміксів. Ми почнемо з IRIS версії 'Just The Same' з якої було взято швидкість, але не агресію та додано напружений та дещо масивний ритм. Версія  SPLITTER  'Hurricane' може стати хорошою клубною версією треку з широкою ротацією. Містичний секрет переробки 'Never Take Fire' вводить великі дози елементів з навколишнього середовища, та, в той же час, концентрується на основі. Майже як складний електро-поп трек. Скільки часу нічого не було чути про AKANOID, який органічно перероблює трек 'Gambit'. Якщо ви думаєте, що Shine в оригіналі був похмурий, то тепер, у виконанні ACRETONGUE, трек стає непроглядно чорним та моторошним. Насправді, зовсім не очікував, що таке можливе. DISKONNEKTED перегрупували та поміняли місцями елементи 'Beyond Repair' так, що вийшов чисто танцювальний трек. Мені було дуже цікаво подивиться, що зробили DEAD WHEN I FOUND HER з даного їм треку і я повинен сказати, що вийшло неймовірно. Перероблений в сучасну елетро класику. Мені дуже подобається нова пісня.

Я думаю найбільший сюрприз чекає слухачів в самому кінці альбому з треком '(Do I Have) Your Word' , котрий перероблений у стилі 1920х років; трек і дратівливий , і винахідливий, адже ви не очікуєте його появи. Ви будете здивовані. Обіцяю! Альбом балансує на грані, що майже неможливо створити в групі, яка , з одного боку, грає електро-поп музику, а з іншого, проникає глибоко в темряву.  Той факт, що така комбінація працює, заслуговує на те, щоб оцінити альбом 'Red Flags' як найвище.

01. Just The Same - 4:36

02. Hurricane - 3:22

03. Never Take Fire - 4:45