Olga Bevz on Ноябрь 06, 2013

image Comaduster

"Hollow Worlds", © 2013 Tympanik Audio

Electronic

Рейтинг:  Музика:: 9, Звук: 9, Загальна оцінка: 9 / 10

Дата релиза:  18.06.2013

Для мене, 2013 рік був роком якому не вистачало запаморочливої електронної музики.  Звичайно було багато хороших релізів, але  не було нічого, щоб заставило мене  сказати «це справді неймовірно круто».  Сингл  гурту COMADUSTER  'Winter Eyes'  натякнув на те, що я і так передбачував. І якщо їхній альбом буде хоча б наполовину такий хороший, то це буде вбивчий альбом.   Давайте почнемо з початку, а саме з треку  'ma', насправді чарівної частини електронної музики.  Це зрозуміло важко визнати тут.  В пісні присутній дабстеп, реконструкції зібрані на молекулярному рівні, що приводить мене до запитання, чому ніхто й досі не спробував такий підхід.   Резонуючи статично йде в ефір протягом перших секунд  'The Send-Off', поки обтічний ритм майже не робить вас несвідомим, це все  можна почути,якщо слухати пісню досить голосно. Маленька порада: не намагайтесь!  Щоб пояснити нестійкі зрушення, як порівняння, можна пояснити структуру  тессеракту: напевно досить згадати, що велика група артистів можуть зробити три пісні з того, що відбувається протягом  6 хвилин.

В титульному треці  домінують сферичні рифи які плавно зливаються в несамовитий вибух синтезаторів, зламані мелодії та м’який вокал. В деяких моментах  здається, ніби усе розвалюється, а структура розчиняється, щоб знову скластися воєдино. 'Unfound' – це інструментальний шматок, оброблена гра на піаніно, що виконує прекрасну роботу у грі з простором між нотами.  Розглянемо цей момент спокою, адже після треку 'Walls' немає нічого схожого на це. По-перше, він збирається запустити у вас жорстким шквалом синтетичного знищення. 'Chasms' несе всюдисущі відчуття небезпеки протягом усього свого шляху, що включає усе від  clicks'n'cuts до навколишніх та емоційних рухів фортепіано  перемішуючись для вас у коктейлі. 'Futureproof Design' починається як еклектичний колаж звуків, що, в кінцевому, рахунку приводить нас до прямолінійної моделі, яка тримає правильний баланс, щоб не перевантажити ваші думки занадто великою кількістю деталей.

Крім того, департамент мелодій робить усе можливе, щоб повністю занурити вас в свою неосяжну ауру.  11-ти хвилинний трек  'Nightsail' досить швидко набирає обертів та підтримує їх протягом усього шляху, поки порядок не перетворюється у повний хаос, що згодом зникає в тиші. 'Hollow Worlds' отримує гідне завершення з уже відомим усім треком   'Connecting The Seams'. Якщо ви чекали альбом, який можна було б назвати альбомом року, ви повинні послухати цей.  Сподіваюсь, наступного альбому не доведеться довго чекати.

01. ma - 4:00

02. Winter Eyes - 5:42

03. The Send Off - 5:24