Olga Bevz on Ноябрь 07, 2013

image A Life Divided

"The Great Escape", © 2013 AFM Records

Electro Rock

Рейтинг:  Музика: 8, Звук: 9, Загальна оцінка: 8,5 / 10

Дата релиза:  18.01.2013

Німецький гурт A LIFE DIVIDED був заснований в 2003 році. Вони випустили два альбоми, Virtualized’ в 2003 році та ‘Far‘ в  2006 році, але вони не принесли гурту великого прориву. A LIFE DIVIDED мають досить тісні зв’язки з EISBRECHER відколи їхній соліст Jürgen Plangger був сесійним гітаристом останніх кілька років; а Noel Pix, один із засновників та гітарист EISBRECHER, був залучений у процес запису альбому ‘Passenger’ ( грудень, 2011 р.), що нарешті приніс гурту A LIFE DIVIDED успіх. Близько двох років по тому,  випускається другий альбом на лейблі AFM Records, під назвою The Great Escape’. Новий альбом був записаний Erik Damköhler та Jürgen Plangger, зведений Tue Madsen (Antfarm Studios), мастеринг Mikka Jussila (Finnvox). Say Plangger про альбом: «Втеча може бути мотивована емоціями, злістю, звільненням, покірністю чи надією – зазвичай, причина десь між цим», те, що безпосередньо переносить нас у новий альбом.

З альбомом ‘The Great Escape’, A LIFE DIVIDED не лише презентує фантастичний музичний запис, гурт також ділиться з прихильниками дуже особистими темами. Без перебільшення, квінтет починає свою подорож з глибини нашого існування. Кожен має в собі декілька особистостей. В різних ситуаціях ми ведемо себе по-різному, пояснює Jürgen Plangger крайню лінію своєї подорожі. За саморефлексією, гурт створив глибокий, драматичний, похмурий та естетичний альбом. Він справжній та б’є вас туди, де ховаються ваші найпотаємніші емоції. І крім усього цього, це суміш Rock’n’Roll та впливу EBM, щось між DEPECHE MODE, DEVIN TOWNSEND, VAST та NINE INCH NAILS. У порівнянні з останнім альбомом, новий не так вже і відрізняється у плані музики, єдине, що, можливо, новий альбом пропонує нам менше хітів та варіацій. З іншого боку, він звучить більш органічно та з домішками танцювальних елементів, будучи в більшій мірі орієнтованим на мейнстрім, ніж попередній альбом.

‘Lost’ пропонує нам напружений та енергійний звук, жорсткі гітарні лінії та яскравий приспів, який легко запам’ятовується. Особливо ідеальним є голос Jürgen,  не лише у цій пісні, а на усьому альбомі, часом трохи деформований, агресивний та прямолінійний, а інколи спокійний з великою кількістю емоцій. ‘Clouds of Glass’ ця пісня більше схожа на баладу з невеликими перервами та дрібкою електронного звуку. Альбом також пропонує нам танцювальний трек ‘The Last Dance’. Крім того, голос Jürgen Plangger має тут дещо іншу виразність. Для треку ‘Feel’ було використано жіночий вокал, а для пісні ‘Perfect Day’ Plangger запросив для вокальної підтримки Chris Harms, соліста гурту LORD OF THE LOST, показуючи увесь контраст між ясним голосом Jürgen та усією цією похмурістю.  Лімітована Digipack version пропонує бонусний трек: ‘The Last Dance’, ремікс зроблений  Eisbrecher. З новим альбомом A LIFE DIVIDED продовжують розвиватись та підтверджують свої досягнення. Якщо вам подобається останній альбом, то новий вас не розчарує. А якщо гурт вам невідомий, то йдіть та послухайте!

01. Lost

02. It Ain’t Good

03. Clouds Of Glass